ltp assessment

Bij het beginnen van een nieuwe baan is er vaak een intensieve sollicitatieronde. Hier zou je erg nerveus van kunnen worden: het voelt alsof er veel afhangt van dat moment en je bent zeer gemotiveerd om de beste kant van jezelf te laten zien. De sollicitatieronde bestaat uit verschillende onderdelen, waarbij de de ltp assessment (Laboratorium voor de Taste Psychologie) vaak wordt ervaren als een lastig onderdeel. In dit artikel staan de tips voor deze uitdaging centraal: een ltp assessment oefenen

Wat houdt zo een ltp assessment precies in?

Bedrijven zetten bij een sollicitatieprocedure vaak verschillende tests in om potentiële nieuwe werknemers wat beter te leren kennen. De ltp assessment kan beschreven worden als een soort psychologisch onderzoek waarbij jouw skills en vaardigheden onder de loep worden genomen. In de test komen jouw beste kwaliteiten naar voren, en mogelijk ook je persoonlijke moeilijkheden en worstelingen. Deze zijn voor ieder persoon anders, maar het is voor het bedrijf handig om te ondervinden of jij de persoon bent die past bij de functie die aangeboden wordt.

Houd je hoofd koel

Het is begrijpelijk als het begin van de assessment mogelijk wat stroever gaat dan aan het eind. Je kan geconfronteerd worden met verschillende vormen en cijfers, waarbij je het gevoel krijgt dat je er geen touw aan vast kunt knopen. Het is vooral belangrijk om tijdens de assessment niet te gestresst te raken. Door de beperkte tijd van antwoorden is er eigenlijk geen tijd voor stress. Manieren om de zenuwen te verminderen zijn rustig ademen en goed slapen. Ook is het belangrijk om recht op de stoel te gaan zitten met de benen op de grond. Een goede houding is het halve werk. 

Oefen de assessment van tevoren

De beste manier om je goed voor te bereiden op de assessment is simpel: heel veel oefenen. Door de verschillende vragen al eens gezien te hebben, weet je wat je kunt verwachten en valt er al gelijk een last van je schouders. Je zou bijvoorbeeld met een vriend, vriendin of familielid kunnen gaan zitten om de bepaalde vragen door te nemen. Een andere manier om de test zelfverzekerd in te gaan is het oefenen online. Middels de site hellotest.nl kan jij gemakkelijk oefenen voor een ltp assessment. 

Comments zijn uitgeschakeld.