technisch

Misschien ben je alweer een tijdje op zoek naar een nieuwe baan of uitdaging. Dan heb je geluk, want er is bij veel bedrijven een groot tekort aan personeel. Er is momenteel een enorme Zoektocht naar technisch personeel gaande, vooral bij het uitzendbureau zitten ze met de handen in het haar. Toch ervaren sommige mensen de sollicitatieprocedure of inschrijving bij een uitzendbureau als stressvol. In deze blog kun je een paar tips lezen over hoe je snel een baan kunt vinden in het (technische) werkveld. Lees snel verder!

Zoek iets wat bij je past & controleer je CV

Er zijn veel uitzendbureaus. Als je je wilt inschrijven bij een Uitzendbureau, is het belangrijk dat je je inschrijft bij een uitzendbureau die connecties heeft met jouw werkveld. En het klinkt logisch om een passende baan te zoeken, maar het is minder vanzelfsprekend dan je denkt. Veel mensen kiezen namelijk voor een baan boven of juist onder hun niveau. Het is daarom goed om na te denken over jouw kwaliteiten en wat je leuk vindt om te doen. Je moet namelijk wel met plezier naar je werk gaan. Als het al een tijdje geleden sinds je voor het laatst gesolliciteerd hebt, is het belangrijk om je cv te controleren en up to date te brengen. Benadruk in je cv je eigenschappen en wat je in je vorige banen gedaan en bereikt hebt.

Kennis & motivatie

Er mag dan wel een zoektocht naar technisch personeel zijn, maar bedrijven waarderen het als je een motivatiebrief meestuurt. Als je dit doet, heb je een grotere kans op de baan. Bedrijven vinden een goede sollicitatiebrief erg belangrijk, en ook vinden ze het fijn als je je enthousiasme over de baan kenbaar maakt. Leg dus kort en duidelijk uit waarom jij geschikt bent voor de baan. Ook is het belangrijk dat je je in het bedrijf verdiept als je gaat solliciteren. Bij de kennis naar technisch personeel vinden bedrijven het belangrijk als je wat over het bedrijf weet. Kennis dus. Als je meer kennis over het bedrijf hebt, kun je ook beter motiveren waarom je er wilt werken.

Comments zijn uitgeschakeld.