Dan is de opleiding projectmedewerker een goed begin. Je leert hier over alle aspecten die van de administratieve ondersteuning bij projecten worden gevraagd. Je bereidt tussentijdse mijlpalen voor, zodat de projectmanager altijd up to date is en het projectteam kan bijsturen wanneer dat nodig is. Dit betekent dat jij de hele administratie – van het bijhouden van projecturen tot het verzamelen en verwerken van facturen en van het boeken van vergaderruimten tot he voorbereiden van kwaliteitscontroles – goed op orde moet hebben. Pas dan kun je die perfecte ondersteuning bieden waar jouw manager om vraagt. Niet alleen administratief, maar ook communicatief ben je uiterst vaardig.
Uitdagingen als projectmedewerker
Soms ben je een langere periode met een project bezig, andere keren lopen er meerdere projecten tegelijk. Ook kun je met de opstart van het een bezig zijn, terwijl het andere in de afrondende fase zit. Je dient dus flink wat ballen hoog te kunnen houden. Als je dit geen uitdaging vindt, moet je je afvragen of de functie van projectmedewerker wel geschikt voor jou is. Het vraagt namelijk nogal wat flexibiliteit en soms ben je meer dan de veertig uur in de week aanwezig om je functie tijdens de laatste week van een project goed te kunnen uitoefenen. Dit vraagt dus om een bepaalde mentaliteit van jou als ondersteuner bij projecten.
Kennis van administratieve ondersteuning bij projecten
Tijdens een opleiding tot projectmedewerker leer je de theorie van projectmatig werken. Uit welke fasen bestaat een project? Welke mijlpalen zijn er gedurende het project en wat vraagt dit aan administratieve ondersteuning? Hoe draag je bij aan het goed functioneren van een projectteam? Je hebt dus niet alleen kennis van zaken nodig, maar je gaat ook kwaliteiten en competenties ontwikkelen die essentieel zijn voor je functie als projectmedewerker. Alles om je met vertrouwen aan de slag te laten gaan.