werkvoorbereider

Een uitdagende functie die te maken heeft met productie- en installatieprocessen, is de functie van werkvoorbereider. Als je al in deze wereld werkt, maar graag een niveau hoger wilt of bij wilt blijven in het vakgebied, kan een opleiding werkvoorbereider een goed middel zijn om je doel te bereiken. Als werkvoorbereider kun je namelijk op verschillende plaatsen binnen bedrijven terecht komen. Dit hangt vooral van de grootte van een bedrijf af.

Grootte van bedrijf en functies als werkvoorbereider

Bij een groot bedrijf ga je als werkvoorbereider aan de slag met het totale proces van werkvoorbereiding. Denk aan het verbeteren van processen, het regelen van al het materiaal om een proces beter te laten verlopen, het aanvragen en beoordelen van relevante offertes en het geven van instructies aan medewerkers op de werkvloer. Waar een proces verandert, dient er niet alleen goed gecommuniceerd te worden met je personeel, maar moet ook elke wijziging gedocumenteerd worden. Je bent actief in de voorbereidings-, uitvoerings- en nazorgfase van een productie- of installatietechnisch verbetertraject. En je kunt dit binnen jouw eigen organisatie doen, of op projectmatige basis je expertise inzetten voor diverse opdrachtgevers.

Andere taken als werkvoorbereider

Bij een kleiner bedrijf voer je vaak een aspect van de totale functie van werkvoorbereider uit. Zo kun je verantwoordelijk zijn voor het voorbereiden van calculaties of het maken van tekeningen voor een te verbeteren proces. Je zit dan wat meer in de specifieke uitvoering van een afgebakende taak in plaats van in de overkoepelende functie als werkvoorbereider. Het hangt van je kennis en ervaring af – en natuurlijk ook van je ambities – in welke functie van werkvoorbereider je terecht zult komen. De groeimogelijkheid binnen de branche is er. Jij hoeft deze alleen nog te benutten door de opleiding goed af te ronden en ontvangt dan een diploma dat in de branche hoog aangeschreven staat. De toekomst ligt in jouw handen.

Comments zijn uitgeschakeld.